Kuracie prsia – pre niekoho predstavujú po uvarení suchý pokrm, bez ktorého sa v živote kľudne zaobídu, pre iných je v ich jedálničku naopak nevyhnutnosťou. Ak aj vy nepatríte k priaznivcom tohto pokrmu, možno sa váš názor zmení, ak skúsite jeho prípravu trošku inak. Poďme si teda povedať o ich kulinárskej úprave viac, aby boli mäkké, plné šťavy a excelentnej výslednej chuti, ktorá poteší každého gurmána. Príprava kuracích pŕs je dôležitá už od samého začiatku, čiže jeho výsledná chuť sa odvíja už od času, kedy ho vyberiete z obchodu. Mäso by malo vyzerať čerstvo, bez náznaku vyššieho výskytu prebytočnej vody, či žltkastej farby s lepivou konzistenciou. Z obchodu je najlepšie ich dať čo najskôr variť alebo vrátiť naspäť do chladu.
Pred ich vložením na panvicu je ešte nutné dobre ich rozkrájať na menšie kusy približne rovnakého tvaru, aby sa rovnomerne prepiekli. Pri samotnom opekaní je hlavné, aby ste mäso nepripálili použitím príliš vysokej teploty a taktiež ich nepečte dlho, aby sa nevysušili – je to najdôležitejšia časť rozhodujúca o ich výslednej chuti a konzistencii. Ako dlho opekať kuracie prsia? Platí, že čím hrubšie mäso chcete upiecť, tým viac času potrebujete. Pri kúskoch strednej hrúbky postačí k ich dokonalosti opekať ich z každej strany 5 minút, takže čas ich prípravy naozaj nevyžaduje veľa.
Ak ste si neni istí, že je mäso poriadne prepečené aj vo vnútri, stačí ho jednoducho rozkrojiť a pozrieť sa. Ďalším znakom hotového mäsa je aj farba na oboch jeho stranách, ktorá by mala byť rovnomerne zlatistá. Navyše ak ste mäsko nechali pred opečením marinovať, jeho jemnosť bude ešte lepšia a konečný výsledok omnoho bude mať omnoho výraznejšiu chuť. Ako vidíte, výsledná chuť a šťavnatosť kuracích pŕs závisí najmä od ich tepelnej úpravy. Toto mäso dokáže byť zradné, aj keď jeho príprava zaberie len pár minút a na prvý pohľad vyzerá jednoducho. Ich pravidelnou kontrolou času opekania pri správnej teplote dosiahnete lahodný obed, ktorý poteší nielen vás, ale aj každého, kto ho ochutná.